Belépés
Gyümölcskrém formában
... óvatosan beleforgatjuk a tejes zselatint.
A formák aljára teszünk egy-egy karika kiwit, erre pedig azonnal,
evokanállal ráosztjuk a krémet. Gyorsan kell adagolnunk, mert h...
Kedvenc földim:az eper
... krémtúróhoz. A félretett 2 teáskanálnyi krémtúróhoz hozzáadunk fél csomag étkezési zselatint és 1 dl vizet. Jól összekeverjük, és forrásig melegítjük. Miután a zselatin kicsit lehűlt és kezd dermedni, a tejszínes krémtúróhoz adjuk.

A kihűlt piskótát darabolt (vagy egész szem) eperrel megszórjuk, és az elkészített krémet ráöntjük. A tetejét díszíthetjük gyümölccsel. Ezut...
Mese a tündérlélekről
... az végtelenül tud fájni is, de ami halhatatlan, az még a végtelen fájdalmat is túlélni kényszerül. De sajnos korántsem nyomtalanul: a szerelmükben magukra hagyott tündérek lelke gyémánttá dermed. Gyönyörű marad, és továbbra is ott csillog benne és rajta a szivárvány minden színe és fénye, ami a halandókat továbbra is gyönyörűséggel tölti el. De a tündér maga tudja, fájdalmasan érz...
József Attila 1928
...
Két dal
Éji dal
Néhány éjjelre, padra, kőre,
adjatok nékem fekhelyet.
Én nem vagyok jó gazda ökre,
se lány, se bolha, se beteg.
Jusson a néniknek nagy bögre,
szerető mindnek, ki szeret -
áldott, mert élek én örökre,
aki egy éjre eltemet.
1928. márc. / dec.
Dal
Derűs vagyok és hallgatag,
pip...
Emmanuelle
... érzés sem fogta el, hogy valami vétségen kapták. Igazából e pillanatban képtelen lett volna minősíteni a férfi mozdulatát vagy a saját viselkedését. Tudata rögzítette az eseményt, majd megdermedt. Azután pedig már csak várta félbeszakadt álmainak folytatását.
A férfi keze nem mozdult. De mégsem lehetett volna passzívnak mondani. A puszta súlyával nyomást gyakorolt a klitorisz...
Szép a fenyõ télen-nyár
Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az új esztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.
...
Dino Buzzati: A colombre
... tartotta a szemlét. Ennyi idő után - még ha igaz is, amit apja mesélt róla - a colombre minden bizonnyal felhagyott az ostrommal.
De azért csak maradt, kővé dermedve, dobogó szível. Mert, lám, két-háromszáz méterre a mólótól, a nyílt tengeren, ott úszkált a baljós hal, igen, lassan úszkált föl-alá, időnként kiemelve pofáját a vízből, s a pa...
Fenyőtoboz
... felforrt, belekeverjük a kukorica pelyhet, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és formázzuk, az - az a citromfacsaró kupaknak a belsejét megtöltjük, és azonnal ki is fordítju...
sütigyűjtemény
... Megkenjük vele a lapokat, egymásra illesztjük, bevonjuk krémmel a torta oldalát is. A cukrot az ecettel aranysárgára pirítjuk, a félretett lapra simítjuk (gyorsan kell dolgozni, mer hamar, megdermed!), még melegen, meleg késsel megjelöljük a leendő szeletek helyét. A tejszínt kemény habbá verjük, rózsákat, girlandokat nyomunk belőle a torta tetejére. Miután a cukormáz kihűlt, mele...
a tündérek lelke...
... az végtelenül tud fájni is, de ami halhatatlan, az még a végtelen fájdalmat is túlélni kényszerül. De sajnos korántsem nyomtalanul: a szerelmükben magukra hagyott tündérek lelke gyémánttá dermed. Gyönyörű marad, és továbbra is ott csillog benne és rajta a szivárvány minden színe és fénye, ami a halandókat továbbra is gyönyörűséggel tölti el. De a tündér maga tudja, fájdalmasan érz...
Magyar pite
MAGYAR PITE

Tészta hozzávalói:

1,05kg liszt
2 sütőpor
30 dkg porcukor
1,5kávésk. szódabikarbóna
15dkg zsir
4 evők. méz
3 evők.tejföl
2-2,5dcl tej
2 egész tojás
A lisztet, sütőport, porcukrot, szódabikarbónát szárazon elkeverjük, majd a zsirral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, tojást és a tejet ( előbb 2dcl, majd ...
Sütemények
... közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor szilvásgombócot készítünk. Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben dermedni hagyjuk, Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.

2.
Morgós csúcs
Elkészítési idő:30 perc
Nehézség:könnyű
|...
Recept
... felforrt, belekeverjük a kukorica pelyhet, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és formázzuk, az - az a citromfacsaró kupaknak a belsejét megtöltjük, és azonnal ki is fordítjuk belőle. Hagyjuk megdermedni és fogyasztható. A kukoricapehely ropog a fog alatt, mint a karamell. (Ha dermedés előtt fogyasztanánk, akkor még nyúlik, ragad és szét is csúszik, nem élvezhető).

[k...
Sok-sok recept amit e-mailben kaptam
... tejfölt a vaníliás cukorral és a maradék cukorral ízesítjük. A maradék zselatint feloldjuk, 2-3 evőkanál krémmel elkeverjük, és a többi krémhez adjuk. 4 dl tejszínt felverünk. A habot a dermedő tejfölös krémbe forgatjuk, és 2/3-át a gyümölcsökre simítjuk. A tojáslikőr 2/3-ával meglocsoljuk, márványosra keverjük, és elsimítjuk. Ráhelyezzük a második lapot, végül a maradék krémmel é...
A tartósítás
...

Sárgabaracksajt
Egy kiló hámozott, magozott puhára főzött sárgabarackot szitán áttörünk, majd ezzel a péppel összefőzzük az egy kiló cukorból és 5 dl vízből készített szirupot. Dermedés- próba után étolajjal vékonyan kikent, lapos formába öntjük, ahol megdermesztjük. A formákból kivéve két hétig meleg helyen szikkasztjuk, naponta forgatva, fóliába csomagolva szár...
Sertéshúsos ételek
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK

A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a...
Külföldi receptek magyarul
... megpároljuk. Leszűrjük, villával összetörjük és hozzákeverjük a kanálnyi forró vízben feloldott zselatint és a fűszereket. Hideg vízbe mártott formába öntjük, és legalább két óráig hagyjuk dermedni. A lekvárt 2 kanálnyi forró vízzel hígítjuk, és leöntjük vele az almapudingot.
Ausztrál gesztenyés pulyka
A felengedett mélyhűtött gesztenyemasszát eldolgozzuk 1 db tejben ázt...
Csokis-mogyorós süti
... sűrített tejet, a mézet és a cukrot. Kis lángon folyamatosan kevergetjük, amíg karamell színe lesz, ez kb.15 perc. Hozzákeverjük a mogyorót és a tésztára öntjük majd berakjuk a hűtőszekrénybe dermedni. Gőz fölött megolvasztjuk a két féle csokoládét, majd belekeverjük az olajat és ráöntötjük sütire és megszórjuk mogyoróval. Hűtőszekrénybe rakjuk.

Nagyon finom sütemény, ...
Kinder süti
... amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Ismét tegyük hűtőbe dermedni!

Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.
Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt t...
Receptek, amiket tőletek kaptam
... babapiskótával a forma alját és oldalát kirakjuk. A
közepébe belesimítjuk a csokoládékrémet, a tetejére pedig a maradék babapiskótát rárakjuk.
Fóliával letakarjuk, és hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
Tálaláskor a formából kiborítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és bevonjuk a csokoládémázzal (a csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk) Ismét dermedni hagyjuk, végül forró v...
1 2 3 .5 6 7 8 9 10 11 
Címkék: József Attila, Dino Buzzati, MAGYAR PITE, SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK, tündérek lelke, tejes zselatint, formák aljára, zselatin kicsit, tejszínes krémtúróhoz, kihűlt piskótát, elkészített krémet, tetejét díszíthetjük, végtelen fájdalmat, szerelmükben magukra, szivárvány minden, halandókat továbbra, tündér maga, néniknek nagy, éjre eltemet, férfi mozdulatát, saját viselkedését, férfi keze, puszta súlyával, zöld fenyves, colombre minden, nyílt tengeren, kukorica pelyhet, kicsit kihűlni, belsejét megtöltjük, torta oldalát, ecettel aranysárgára, félretett lapra, leendő szeletek, tejszínt kemény, torta tetejére, cukormáz kihűlt, zsirral elmorzsoljuk, kókuszos gombócot, kukoricapehely ropog, vaníliás cukorral, maradék cukorral, maradék zselatint, többi krémhez, dermedő tejfölös, gyümölcsökre simítjuk, második lapot, maradék krémmel, kiló hámozott, péppel összefőzzük, formákból kivéve, erősen sózott, túlontúl sötét, kanálnyi forró, felengedett mélyhűtött, tésztára öntjük, hűtőszekrénybe dermedni, tejszínes rétegre,
© 2013 TVN.HU Kft.